Tänk på hästarna i trafiken!

Häromdagen var jag ute på en terrängtur med ett varmblod från stallet jag rider vid. Allt var så lugnt och harmoniskt, ända tills jag hör ett alltför välbekant oljud. Det bor nämligen flera tonåringar i en gård i närheten av stallet, som kör moped då och då när de ska någonstans. Som tur är råkar hästen jag rider på vara van vid mopederna, men man kan ju ändå aldrig vara helt säker på hur hästen reagerar, hur van den än må vara vid trafik. Om man möter en häst med sitt fordon borde man sänka hastigheten i god tid och hålla ett gott avstånd. Ifall hästen verkar väldigt orolig kanske det skulle vara bäst att stanna fordonet. Skulle jag vara förälder till en tonåring som skulle behöva en moped att ta sig fram med, skulle jag välja en ny elmoped. De är betydligt tystare och miljövänligare. De verkar vara riktigt prisvärda och kräver inte mycket underhåll heller. Tummen upp för elmopeder!

En ny elmoped - skonsam för miljön

(Visited 1 times, 1 visits today)