Ridning som terapi

Ibland är det svårt att veta hur man ska kunna lufta sina tankar och få nya intryck. Ibland behöver jag bara komma bort från allt och slippa tänka. Då är ridning min flykt. När jag sticker ut och rider släpper jag verkligen all stress, och jag tänker bara på mig, hästen och naturen. Det är ren terapi för mig. Men det tog väldigt lång tid innan jag förstod att det var ridningen som bidrog till lugn i mitt liv. Jag träffade en kurator som arbetare som stafettsocionom. Vi pratades vid ett antal tillfällen. Det var min vårdcentral som remitterade mig när jag kände mig stressad. Efter många samtal om stress och ångest, så förstod jag verkligen vad ridningen betyder för mig. Det får mig lugn och jag förstår vad som är viktigt i livet. Jag kan släppa allt när jag sitter på hästryggen, och det är fantastiskt.

Terapi med hästen

(Visited 1 times, 1 visits today)