Köpa häst/hästar

Funderar du på att köpa häst, eller kanske till och med starta en verksamhet med hästar och stall? Det finns en hel del att fundera på inför ett hästköp. Ett tips är att alltid besöka hästen och provrida den innan du bestämmer dig. Givetvis kommer det också att kosta dig en hel del, så det gäller att vara förberedd på alla kostnader. Även om du bara köper en häst och hyr en plats i ett stall är det inte bara själva startkostnaden du bör tänka på, utan även hur mycket du behöver lägga ut på hästen varje månad. Med det sagt kan det absolut vara värt att investera i häst/hästverksamhet. Hästen är ju världens bästa djur. 🙂

Det du kan göra om du verkligen vill äga en egen häst, men inte har hur mycket pengar som helst på kontot, är att ta ett lån. Snabblån kanske är mest känt idag. Då lånar du en mindre summa pengar, som du också betalar tillbaka rätt snabbt – det här kan vara ett bra val för dig som behöver det där lilla extra vid köpet, men inte vill låna jättestora summor. Givetvis finns det också många andra sorters lån, så det gäller att hitta det som passar dig bäst.

Vare sig du lånar pengar till köpet eller inte tycker jag att det allra viktigaste att tänka på är din tid och resurser. En häst sköter och rider inte sig själv – det är ditt ansvar!

 

Att tänka på inför ett hästköp

 

(Visited 155 times, 1 visits today)